Slika: Pogled sa objekta “Dobrinja River”

OSUNČANA. OTVORENA. SA MNOGO ZELENILA. OAZA MIRA.

ul. Branislava Nušića, Sarajevo

„Dobrinja River“ je stambeno-poslovni objekat koji se gradi na adresi Branislava Nušića bb, na Dobrinji. Objekat je vrlo atraktivno pozicioniran, sa krasnom okolinom.

Nalazi se u neposrednoj blizini novoizgrađene brze ceste koja povezuje Sarajevski Aerodrom i Dobrinju, te Dobrinju Sa Nedžarićima, pa tako i centrom grada. Sa druge strane nalazi se u zelenom dijelu u blizini potoka Dobrinja, Parka prijateljstva, šetnice i gimnazija. Pored pogleda na potok, jedan od lijepih pogleda koji se prostire iz stanova je pogled na brdo Mojmilo. Lokacija je otvorena i osunčana, tako da će sve stambene jednice u novoprojektovanom objektu imati lijepu otvorenost i komunikaciju sa vanjskim abijentom.

Dobrinja je naselje koje je privlačno za one koji su orjentisani mirnijem i porodičnom životu, zbog dominatnih zelenih površina i parkova. Naselje se često ističe kao pozitivan primjer planske gradnje u Sarajevu. Ujedno mnogi kažu da je Dobrinja “grad za sebe”, zbog velikog broja prodavnica, marketa, banaka, poslovnica pošte, restorana, cafe-a. U užem lokalitetu se nalaze tri osnovne škole i dvije škole srednjoškolskog obrazovanja.